Нема коментара

Luksuzno seosko imanje sa ogromnim dvorištem

Dvospratna vila sa zanimljivim arhitektonskim rešenjem: sobe se nalaze na međuspratovima. Dve spavaće sobe, svaka sa svojim kupatilom i izlazom na terasu. Jedna od spavaćih soba je na dva nivoa. Radni dnevni boravak sa kupatilom i izlazom na terasu. Kuhinja-trpezarija sa izlazom na zastakljenu terasu, koja se po toplom vremenu koristi kao trpezarija. U prizemlju se nalazi veliki dnevni boravak sa nemačkim bilijarom i radnim kaminom. Iz dnevnog boravka se izlazi na terasu. Sve terase imaju francuske prozore. Postoji vešeraj.


Read more
Нема коментара

Pregled tržišta nekretnina u Crnoj Gori za 2022. godinu

Situacija na tržištu do kraja 2022

Prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1.446 evra, što je 20 odsto više nego u istom periodu 2021. godine, a 30 odsto više od proseka u krizi 2020. godine. . Razlozi za povećanje cena bili su veliki skok cena građevinskog materijala i energenata na celom evropskom tržištu, povećanje tražnje usled dolaska velikog broja kupaca iz Rusije i Ukrajine, kao i povećano interesovanje domaćih kupaca. zbog povećanja zarada i odobrenih stambenih kredita.

Strani građani i kompanije su u periodu od januara do oktobra prošle godine u kupovinu nekretnina uložili 369 miliona evra, što je znatno više u odnosu na pretkriznu 2019, kada su u crnogorske nekretnine uložili 178 miliona evra. Većina ovih ulaganja u nekretnine od strane stranaca ostvarena je u okviru programa ekonomskog državljanstva, koji nije uračunat u prosječne cijene stanova koje obračunava Monstat, ali je povećano interesovanje stranaca za kupovinu i iznajmljivanje stanova van ovog programa. Vlada je od 31. decembra 2022. obustavila dalji prijem zahteva za ekonomsko državljanstvo zbog zahteva i uslova Evropske unije.


Read more
Нема коментара

Iznajmljivanje automobila u Tivtu jeftino

Niko neće raspravljati sa činjenicom da je Crna Gora nevjerovatno lijepa zemlja. Ovde zaista ima šta da se vidi. Znamenitosti, pejzaži i prelepa mesta koja oduzimaju dah su bukvalno na svakom koraku. Ali ponekad, da biste bolje upoznali zemlju i imali vremena da vidite što je više moguće, morate iznajmiti automobil. Tako ćete biti samostalni u pokretima i uštedeti sebi mnogo vremena!

Dobrodošli u vodeći resurs specijalizovan za onlajn rezervaciju putničkih automobila. Iznajmljivanjem automobila u Tivtu (Crna Gora) preko ovog sajta po niskim cenama, uštedite do 50% u poređenju sa troškovima najma po dolasku u zemlju. A još više kada dolazite u niskoj sezoni! Sakupili smo za vas najisplativije opcije iznajmljivanja automobila na aerodromu Tivat.

Evo ponuda od više od 15 lokalnih kompanija od poverenja! Više od 550 automobila različitih marki i klasa! Specijalni softver vam omogućava da obrađujete sve aktuelne ponude u realnom vremenu, kao i da uporedite cene za iznajmljivanje automobila u Tivtu i širom Crne Gore. Uz našu uslugu možete brzo, lako i jeftino rezervisati odgovarajući automobil u Tivtu ili bilo kom drugom gradu u Crnoj Gori!

Нема коментара

Pregled tržišta nekretnina u Crnoj Gori

Crna Gora je bila i ostala jedna od omiljenih destinacija za odmor turista iz Evrope. Bezvizni režim, relativno niska cena i trajanje leta, ukusna hrana, sličan mentalitet – sve ovo obezbeđuje prilično moćan protok turista iz Nemačke, Austrije, Francuske, Italije. Mnogo je onih koji, nakon što su jednom ili više puta posetili ovu zemlju, odluče da ostanu na privremeni boravak.

Do danas su cene nekretnina u Crnoj Gori prilično uporedive sa cenama, na primer, u Hrvatskoj i pristojno su niže nego u velikim gradovima Srbije. I to interesuje kako investitore, tako i obične porodice koje traže svoje mesto pod toplim suncem ili žele da imaju vikendicu pored mora. Stan u Crnoj Gori često kupuju i stariji ljudi koji se odluče da stečenu ušteđevinu ulože u nekretnine ili žive na jadranskoj obali.

Najukusnija i najpoželjnija imovina je, naravno, kuća sa okućnicom. Po mogućnosti što bliže moru. Ali, uporedimo željeno sa mogućim, vrlo često se kupac odlučuje za stanove u velikim ili malim stambenim zgradama.

Budžetsko stanovanje na obali

Mi bismo to nazvali budžetskim stanovanjem u Crnoj Gori, čija je cena ispod 1-1,2 hiljade evra po kvadratu. Tako se mali studio od 20 metara može, ako imate sreće, naći u budžetu do 20 hiljada. Snimak raste – budžet raste, razmislite sami. Naravno, budžetsko stanovanje je budžetsko stanovanje jer ima mnogo skrivenih i očiglednih „ne“. Nije baš blizu mora, nije baš nova kuća, nije baš dobar pogled, ne baš pogodni prilazni putevi, nije najprestižnije odmaralište. Ali ne mora da bude sve u isto vreme. A, ako neko od ovih „ne“ nije kritično za klijenta, onda on ima sve šanse da pronađe stan svojih snova.

Srednja klasa

Najčešće, predstavnici srednje klase kupuju stanove u gotovim kompleksima ili stambenim zgradama nedaleko od obale (2-3 linije). Da biste uštedeli novac, možete kupiti stan u fazi izgradnje. Za izgradnju kuće obično je potrebno godinu i po dana. Kuće su građene od cigle, vrlo često sa impresivnim balkonima (takođe su uključene u ukupnu površinu). Ponekad se ovi balkoni mogu koristiti kao dodatna soba.

Visoko društvo

Najskuplje stanovanje, kao i zemljište, nalazi se na obali mora. U Crnoj Gori možete kupiti i modernu vilu i staru vilu okruženu baštom mandarina. U drugom slučaju je više cenjeno zemljište, na kome će biti moguće izgraditi još jednu zgradu.

U svakom slučaju, luksuzno stanovanje na crnogorskom Jadranu često nije kvalitetno kao zapadnoevropsko. Sa izuzetkom pojedinačnih luksuznih zgrada, kao što je Duklei Gardens, Porto Montenegro.

Read more