Prostran stan u srednjovekovnoj palati Kotor

450.000 €
Prodaja
Tip nekretnine: Stan
Površina (kv.m.)
114
Sobe
4
Spavaće sobe
3
Kupatila
2

Prostor

  • Površina placa: 114 kv.m.

Sadržaji

  • Bežični internet
  • Klima uređaj
  • Kućni aparati
  • Nameštaj
  • Ostava
  • Pogled na grad

Opis

Stan se nalazi u centru Starog grada Kotora, u palati porodice Bizanti, koja ima dugu i ustaljenu istoriju. Stan ukupne površine 114 m2. Iz stana se izlazi na potkrovlje koje ima istih 114 kvadrata, a iskorišćenost površine je 50%. Podrum se nalazi ispod terase i ima 5 m2.

Prvi delovi palate Bisanti, jedne od najpoznatijih kotorskih porodica, izgrađeni su u romaničkom stilu, ali su dalje rekonstrukcije, proširenja i restauracije nakon razornih zemljotresa dovele do toga da su danas eksterijer i enterijer palate pravi arhitektonski mešavina u kojoj se mogu naći elementi raznih epoha i trendova. Upravo u ovoj živoj istoriji arhitekture leži glavna vrednost ove građevine.

Istorija porodice Vizanti vezana je za Kotor nekoliko vekova, prezime se prvi put pominje u 11. veku. Slavili su je brojni moreplovci, pisci, učitelji i sveštenici, na primer, pesnik Džordž Vizanti, kao i čitava episkopska dinastija koja je vladala lokalnom katoličkom crkvom 1524-1576 – Trifun, Luka i Pavle Vizanti.

Palata Bisanti je prvi put izgrađena u 14. veku. Godine 1641. izvršena je njena obimna rekonstrukcija, a nakon zemljotresa 1667. i naknadne restauracije, izgled palate se ponovo menja, a posebno je završeno severno krilo, na jednoj od površina istočnog zida kojoj je žigosan datum izgradnje objekta – 1674. Ova konstrukcija je vezana za ime kotorskog sudije Nikole Bisantija, o čemu svedoči porodični grb na jednoj od fasada sa njegovim inicijalima. Kasnije je palata počela da raste ka jugu i čak je u svoj sastav uključila i susednu crkvu Svetog Nikole, podignutu u 14. veku za kotorske mornare – na njenom mestu u 19. veku je podignuta nova trospratna zgrada palate. podignuta.
Свернуть

Kontaktirajte agenta

Igor Podgaiskii

Manager / Менеджер
Bez obzira koje su vaše potrebe za nekretninama, vaš prvi korak je da pronađete dobrog lokalnog specijaliste u Crnoj Gori. Budući da je tržište nekretnina u Crnoj Gori jedinstveno na svoj način, važno je odabrati agenta za nekretnine sa lokalnim iskustvom koji će vam pomoći u procesu kupovine ili prodaje vaše nekretnine. Igor živi u Crnoj Gori više od 10 godina i iza sebe ima ogromno iskustvo, kao i poznavanje specifičnosti ovog tržišta i dobro je orjentisan na njemu. On vam može pomoći da pronađete stan ili kuću svojih snova.